Skip to content

Samen kun je meer

Kredietclaim

Veel banken hebben jarenlang te veel rente in rekening gebracht bij klanten met een doorlopend krediet. Hetzelfde gebeurde bij klanten die gebruik maakten van de mogelijkheid om rood te staan op hun betaalrekening. Heb je het vermoeden dat jij ook te veel rente hebt betaald op je krediet? Meld je aan voor de kredietclaim via Claimservice!

0 mld
aan schikkingen
0
compensatie vanaf
0
deelnemers
Kredietclaim

Wat is het probleem?

Variabele rente daalde niet

Kenmerkend voor deze kredietvormen is dat klanten een variabele rente betalen. Deze rente is afhankelijk van de marktrente en kan na het afsluiten van het krediet omhoog of omlaag gaan. Bij ABN AMRO bleef de rente hoog, ook toen de marktrente daalde.

Het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) heeft bepaald dat de bank voor het product ‘Flexibel Krediet’ de hierdoor te veel betaalde rente aan de klant moet terugbetalen. Uit verschillende uitspraken blijkt dat het gaat om schadebedragen van vele duizenden euro’s per krediet.

Doe mee met de claim

Aanmelden kan nog

Het is nog steeds mogelijk om je aan te melden voor de kredietclaim. Via de onderstaande knop word je doorverwezen naar Claimservice.

Aanmelden met een krediet van ABN AMRO, Rabobank en ING is niet meer mogelijk.

Meer over Claimservice

Claimservice is een samenwerking tussen ConsumentenClaim en de Consumentenbond. Samen staan wij op voor consumenten die de dupe zijn geworden door bedrijven die hun machtspositie misbruiken. Wij zorgen dat je jouw geleden schade vergoed krijgt. Want samen sta je sterker! Om mee te doen aan de claim meld je je aan via Claimservice. Je hoeft hiervoor geen lid te zijn van ConsumentenClaim of Consumentenbond.

Aanmelden kan nog

Andere interessante claims

Beeldbuisclaim

Je hebt circa 10% te veel betaald voor jouw televisie of beeldscherm.

Dieselclaim

Autofabrikanten sjoemelen jarenlang met de software in hun dieselauto’s.

TikTok schendt de privacy van kinderen. TikTok moet hiermee stoppen en een schadevergoeding betalen.

Autofabrikanten sjoemelen jarenlang met de software in hun dieselauto’s.

Je kent ons misschien wel van: